Когато страдате от някаква болка, сексът и собственото удоволствие може да

...
Когато страдате от някаква болка, сексът и собственото удоволствие може да
Коментари Харесай

Най-доброто обезболяващо: Как сексът може да облекчи хроничната болка

Когато страдате от някаква болка, сексът и личното наслаждение може да са последното нещо, за което мислите. Но се оказва, че времето, прекарано в спалнята (или другаде – не съдим) може да бъде билет за облекчение на болките.

Плюс това, ограничението на болката има и други огромни предимства; защото мозъкът и тялото са комплицирано свързани, психическото ви благоденствие може да се усъвършенства. За страдание е всекидневно пациентите с хронична болежка да бъдат диагностицирани и с меланхолия.

Нашият мозък е директно обвързван с интензивността на болката, която изпитваме. Докато химикалите, отделяни при стрес, могат да влошат болката, хормоните, отделяни по време на секс и мастурбация, могат да донесат естествено облекчение на болката.

Имаме четири разнообразни невротрансмитери, известни като „ хормони на щастието “: серотонин, допамин, ендорфини и окситоцин. Допаминът, ендорфините и окситоцинът могат да бъдат освободени посредством полово наслаждение.

♦ Ендорфините са естествени болкоуспокояващи, които работят като аналгетик, с цел да понижат силата на нашата болежка и даже да насърчат еуфорията.

♦ Окситоцинът , прочут още като хормона на любовта, работи като химически делегат за нашия мозък. Най-често се свързва с възприятието за привързаност след раждане и секс.

♦ Допаминът оказва помощ за понижаване на тревогата и депресията, като дава на нашия мозък възприятие за възнаграждание.

Секс за облекчение на хронична болежка

И по този начин, може ли сексът да облекчи хроничната болежка? Може да звучи прекомерно хубаво, с цел да е истина, само че да. Тъй като тези хормони на щастието, като окситоцин, се освобождават, до момента в който получаваме оргазъм, честият секс или мастурбиране могат да облекчат признаците на болката.

Все отново имайте поради положението си. Когато сте подготвени да вършиме секс с колегата си, изразете ясно рестриктивните мерки си по отношение на болката си и установете граници. Никога не се напрягайте, в случай че признаците ви са по-тежки или в случай че не се чувствате подготвени.

Мастурбиране за облекчение на хроничната болка

Удоволствието уединено е също толкоз потребно за облекчение на болката, колкото и сексът с сътрудник. Мастурбацията също по този начин задейства естествените химикали на мозъка ви за облекчение на болката. Ако имате потребност от малко ентусиазъм, можете да се обърнете към помощни средства като играчки, които също могат да се употребяват за масаж на вътрешни акупресурни точки. Дори елементарното допиране с пръсти може да бъде задоволително ефективно за облекчение на хронична болежка. 

Други типове фамилиарност за облекчение на хронична болежка

Ако сексът не е нещо, за което сте подготвени в този миг, има доста други способи за реализиране на приятна фамилиарност. Например, започнете с гушкане или доста дълга прегръдка. Проучванията демонстрират, че прегръдката води до освобождаване на окситоцин и понижава възпалението. Гушкайте се най-малко 10 секунди, с цел да получите оптимални изгоди. Като бонус, индивидът, който получава вашата прегръдка, също получава натурален прилив на щастие!

Допълнителни изгоди от секса и мастурбирането за хора с хронична болежка

В допълнение към естественото облекчение на болката, сексът с сътрудник или мастурбацията може да имат и други преимущества. Може да оказват помощ за повишение на самочувствието и възприемането на тялото ни. Оргазъмът преди лягане също може да помогне за възстановяване на съня и, когато се прави постоянно, може да помогне на дамите да укрепят тазовото си дъно. Откриването на методите, по които тялото ви може да доставя наслаждение, може да бъде доста належащо облекчение, в случай че сте привикнали с хронична болежка. Това да се ​​научите да преформулирате мислите си за личното ви тяло и това на какво е способно то може да ви помогне да имате по-приемащи усещания. 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР